Activiteiten

ONTDEK TEXEL

Pak de fiets, de wandelschoenen en handdoek en/of een verrekijker en ga erop uit, het kan rechtstreeks uit de tuin!


Wandelen

Trek schoenen of slippers aan en glip gelijk het bos in en maak een lange, korte, natte, zoute of adembenemende wandeling door de gevarieerde natuur van Texel. Neem een kijkje bij de vuurtoren, of laat hem links liggen en wandel verder langs het wad op zoek naar steltlopers en scholeksters. Of ga de andere kant op naar de mooie sluftervallei, wandelen kan ook heel dichtbij met een rondje om de prachtige Texelse golfbaan.

Fietsen

Texel heeft een enorme lengte aan fietspaden, door duinen langs de wadden en langs de dijken. Neem je eigen fiets mee of huur een fiets bij de verschillende fietsverhuurbedrijven op Texel, direct bij de pond, of gewoon in het dorp. Wordt het een tandem, een mountainbike, een elektrische fiets of oer-Hollands ploeteren tegen de wind in, het kan allemaal!

De slufter heeft een mooie klimduin om over uit te kijken en er zijn natuurlijk allerlei momenten om te stoppen onderweg, te genieten van de natuur, bitterballen, of om zilte aardappels te kopen bij de boer.

Golfen

Texel heeft een adembenemende mooie net vernieuwde 18- holes golfbaan die grenst aan uitgestrekt duingebied. Hoor de kiekedief roepen over de baan, voor de geoefende en niet snel gedemotiveerde golfer is er op Texel altijd genoeg wind!  Kijk voor meer informatie op texelse.nl


Extreme Texel

Golfen maar gezapig en gaat de snelste elektrische fiets niet snel genoeg, dan is er op Texel nog genoeg om uit te proberen. Ga blokarten, parachute springen, klimmen op hoogte of in de wildwaterbaan van zwembad de Krim, ook de waaghalzen hoeven zich niet te vervelen op Texel!


Maar gewoon een terrasje pakken kan natuurlijk ook!